Security Monitoring

Security Monitoring

In samenwerking met onze partners bieden wij SOC (Security Operations Center) diensten aan, zoals Security Monitoring. De beveiligingsanalysten in het SOC scannen voortdurend uw netwerk, applicaties en datasets op bedreigingen, stellen prioriteiten en zorgen dat u altijd goed geïnformeerde beslissingen kunt nemen op het gebied van informatiebeveiliging.
interim-outsourcing-informatiebeveiliging-300x300-2

Wat is een SOC?

Een Information Security Operations Center (ISOC of gewoon SOC) is een soort meldkamer met een informatiebeveiligingsteam dat verantwoordelijk is voor het continu bewaken en analyseren van de (informatie)beveiliging van een organisatie. Het doel van het SOC-team is om cyberbeveiligingsincidenten op te sporen, te analyseren en erop te reageren met behulp van een combinatie van technologische oplossingen en processen. SOC’s zijn doorgaans bemand met beveiligingsanalisten en -ingenieurs, evenals managers die toezicht houden op beveiligingsactiviteiten. SOC-medewerkers werken nauw samen met (interim) incidentresponsteams van de organisatie om ervoor te zorgen dat beveiligingsproblemen na ontdekking snel worden aangepakt.

Een SOC bewaakt en analyseert activiteit op netwerken, servers, eindpunten, databases, applicaties, websites en andere systemen, op zoek naar afwijkende activiteiten die kunnen wijzen op een beveiligingsincident of -risico. Het SOC is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat potentiële beveiligingsincidenten correct worden geïdentificeerd, geanalyseerd, verdedigd, onderzocht en gerapporteerd.

Voordelen van Security Monitoring

Het belangrijkste voordeel van Security Monitoring is de verbetering van de detectie van beveiligingsincidenten door continue monitoring en analyse van gegevensactiviteit. Door deze activiteit 24/7 te analyseren, zijn SOC-teams van cruciaal belang om te zorgen voor tijdige detectie van en reactie op beveiligingsincidenten. Security Monitoring geeft organisaties een voorsprong in de verdediging tegen incidenten en inbraken, ongeacht de bron, het tijdstip van de dag of het type aanval.

Jordi van Duyne

Gaat u liever direct in gesprek met een deskundige op het gebied van Security Monitoring? Neem dan gerust contact op met Jordi van Duyne, Consultant en Auditor bij Newmorn’.