MedMij

Medmij
MedMij heeft een afsprakenstelsel ontwikkeld waarin spelregels zijn opgesteld voor het uitwisselen van gegevens tussen persoonlijke gezondheidsomgevingen en zorgaanbieders. Newmorn’ kan je ondersteunen door te helpen bij de implementatie, een self-assessment en de benodigde audits om jouw MedMij-label te krijgen.

Om gezondheidsinformatie veilig uit te wisselen moeten de systemen van gezondheids-omgevingen en die van zorgorganisaties voldoen aan de spelregels van MedMij.

MedMij Audit

MedMij heeft het doel om iedereen die dat wil te laten beschikken over zijn eigen gezondheids-gegevens in één persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Hiervoor heeft MedMij spelregels opgesteld. De kern van MedMij is het afsprakenstelsel. Dit stelsel is essentieel voor het vertrouwen dat nodig is om de digitale uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen patiënten en zorgverleners van de grond te krijgen. Dit vertrouwen wordt gesymboliseerd door het MedMij-label dat aangeeft dat een product of dienst voldoet aan het MedMij-afsprakenstelsel. De softwareleverancier van de zorgaanbieder en PGO leverancier tonen jaarlijks met een aanvullende auditverklaring met een onderbouwende rapportage aan te voldoen aan de eisen die MedMij stelt. De Dienstverleners Zorgaanbieders en Dienstverleners Persoon die zich als deelnemer bij MedMij hebben aangesloten en zijn geaccepteerd mogen het MedMij-label voeren.

Doelgroepen MedMij label

Het MedMij label is bedoeld voor:

Hoe wij je kunnen helpen

Newmorn’ kan je organisatie helpen om te (blijven) voldoen aan alle de onderdelen van het MedMij afsprakenstelsel, zodat je jouw MedMij Label verkrijgt en behoudt. Dit doen wij op een manier die bij jouw organisatie, processen en diensten past.

Newmorn’ beschikt over de juiste kennis en ervaring om samen met jou het traject tot een succesvol einde te brengen en je daar waar nodig te ondersteunen.

Afhankelijkheden

VIPP: Het MedMij afsprakenstelsel is of wordt onderdeel van alle VIPP projecten die zijn opengesteld.

Paul Willems

Paul Willems

Ga je liever direct in gesprek met een deskundige op het gebied van specifieke Audits?  Neem dan gerust contact op met Paul Willems, CEO en Lead Auditor bij Newmorn’. 

Newmorn' nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, inzichten en tips!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.