Assurance Audits

Assurance Audits geven zekerheid

Wij helpen beslissers in organisaties door het bieden van een helder inzicht in complexiteit, risico’s en kansen. Dankzij onze Assurance Audit maak je geïnformeerde keuzes en leid je jouw organisatie naar stabiele groei. Assurance Audits zijn erop gericht om een redelijke mate van zekerheid te bieden (met name aan derde partijen) op het gebied van de opzet en werking van beheersmaatregelen in jouw organisatie.

Kenmerkend voor Assurance Audits

Er is een fundamenteel verschil tussen bijvoorbeeld een Assurance Audit en een Interne Audit. Een Interne Audit is bedoeld om de opdrachtgever zelf inzicht geven in hun situatie. Het resultaat van de Assurance Audit, het zogenaamde Assurance Rapport, is met name bedoeld voor zogenaamde ‘derde partijen’. Een software ontwikkelaar of IT-dienstverlener toont hiermee aan dat de kwaliteit en veiligheid van hun dienstverlening is onderzocht door een onafhankelijke specialist en voldoet aan de geldende normenkaders. Bekende voorbeelden van Assurance Audits zijn de DigiD Audit, de VIPP Audit en in algemenere zin een TPM (Third Party Memorandum).

Veel zorginstellingen – en overheden – bieden hun cliënten de mogelijkheid om hun dossiers in te zien, door veilig op een (patiënten)portal in te loggen met DigiD. Voldoe jij aan de jaarlijkse ICT-beveiligingsassessment verplichting?

VIPP stelt zorginstellingen in staat om patiënten digitale toegang te verlenen tot hun medische gegevens, waardoor patiënten toegang hebben tot de juiste en volledige informatie. Wij zorgen dat je klaar bent voor de certificeringsaudit.

Een Third Party Memorandum (TPM) wordt afgegeven door een onafhankelijke auditpartij, om bij jouw opdrachtgevers aan te tonen dat de kwaliteit en security van jouw (ICT) dienstverlening voldoet aan de gevraagde norm.
Paul Willems

Paul Willems

Wil je direct in gesprek met een specialist op het gebied van Assurance Audits? Stel je vragen aan onze RE Auditor. Neem gerust contact op met Paul Willems, CEO en Lead Auditor bij Newmorn’. 

Newmorn' nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, inzichten en tips!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.