VIPP Audit

Voldoe aan de hoogste standaard met onze VIPP Audit

Werkzaam in de zorg en jouw informatie gestandaardiseerd en veilig uitwisselen met patiënten? VIPP stelt zorginstellingen in staat om patiënten digitale toegang te verlenen tot hun medische gegevens, waardoor patiënten toegang hebben tot de juiste en volledige informatie. Newmorn’ kan je ondersteunen door jou te helpen bij de implementatie, een self-assessment en de benodigde audits, zoals een VIPP audit.

VIPP staat voor Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional

VIPP Audit

Door middel van de diverse VIPP trajecten wordt een meer gestructureerde en gestandaardiseerde manier gegevensuitwisseling mogelijk gemaakt. Patiënten hebben sneller toegang tot hun eigen medische gegevens door middel van een portaal of Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). 

Voor deze VIPP-trajecten heeft de overheid subsidie beschikbaar gesteld. Aan deze subsidie zit resultaatsverplichting. Om aan de normen te voldoen en mogelijk subsidie te ontvangen, moet er een audit rapport zijn van een RE-auditor waaruit blijkt dat jouw zorginstelling voldoet aan de eisen die gesteld zijn in de norm.

VIPP Zorginstellingen

Onderdeel van de verschillende VIPP trajecten is dat jij als zorgorganisatie aantoonbaar moet maken dat jouw organisatie voldoet aan de gedefiniëerde vereisten. Je moet hiervoor een onafhankelijke Register EDP-auditor [RE] een toets laten uitvoeren. Newmorn’ kan dat voor jouw organisatie verzorgen en uitvoeren. Heb je inhoudelijke vragen over één of meerdere VIPP modules, ook daarbij kunnen wij je ondersteunen en samen met jou, voor jou de beste oplossing uitwerken en implementeren.

VIPP leverancier EPD/ECD/EVC

Als leverancier van een EPD, ECD of EVS wil je natuurlijk jouw klanten ondersteunen daar waar dat kan. Met een TPM verklaring (Third Party Memorandum) kun je aantonen dat jouw software voor één of meerdere VIPP modules voldoet aan de door de overheid gestelde norm. Newmorn’ kan dit samen met jou uitvoeren en verzorgen.

Certificering VIPP logo

Hoe wij je kunnen helpen

Newmorn’ kan jouw organisatie helpen om te (blijven) voldoen aan alle verschillende onderdelen uit het bovenstaande overzicht, zodat jouw organisatie klaar is voor de VIPP audits. Wij voeren deze audits uit op een manier die bij jouw organisatie, processen en diensten past.

Newmorn’ beschikt over de juiste kennis en ervaring om samen met jou het traject tot een succesvol einde te brengen en je daar waar nodig te ondersteunen.

Afhankelijkheden

DigiD: DigiD is het enige geaccepteerde authenticatiemiddel om toegang te krijgen tot een patiëntenportaal.


MedMij: In een aantal VIPP modules is het afsprakenstelsel van MedMij een onderdeel van de norm.

Jan Willem

VIPP audit nodig?

Of misschien heb je een andere audit-uitdaging? Onze experts helpen je bij elke stap en staan garant voor een soepel VIPP traject. Neem vrijblijvend contact op met Jan Willem van Hoorn (Consultant en Sr. Auditor bij Newmorn’) en ontdek de mogelijkheden.

Newmorn' nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, inzichten en tips!