Microsoft Teams als ISMS

Doe meer met wat je al hebt

Steeds meer organisaties werken met Microsoft Teams. Wat veel FG’s en CISO’s echter nog niet weten, is dat Microsoft Teams en SharePoint zeer geschikt zijn om in te zetten als ISMS bij informatiebeveiliging. Implementeer je complete informatiebeveiliging rechtstreeks in jouw eigen vertrouwde Microsoft Teams omgeving.

Informatiebeveiliging leuker, beter en sneller maken

Microsoft Teams is wereldwijd bekend als dé standaard voor samenwerking binnen organisaties die gebruikmaken van Office 365 licenties. Deze cloud-oplossing maakt remote samenwerken makkelijker, efficiënter en dus leuker! Dit sluit naadloos aan op de filosofie waar wij als Newmorn’ in geloven.

Standaard functionaliteiten zijn perfect als het aankomt op het gebruik als Information Security Management System, ofwel ISMS. Zo gebruiken we veelvuldig de Planner, kunnen we informatie labelen in verschillende gevoeligheids-classificaties (van Publiek tot Vertrouwelijk en Zeer Bedrijfskritisch). Zo kunnen we snel en effectief een compleet managementsysteem bouwen.

Microsoft Teams biedt hierdoor een zeer gepersonaliseerd systeem, waar al jouw medewerkers al mee bekend zijn. Acceptatie is vrijwel onmiddellijk en bovendien kun je jouw medewerkers uitstekend betrekken bij je certificering en/of informatiebeveiliging. Zo gaat de norm leven in jouw organisatie, waardoor je beter kunt focussen op groei en ontwikkeling.

Microsoft Teams logo

Andere software

Maakt jouw organisatie geen gebruik van Microsoft SharePoint en Teams, maar van andere software zoals Google Workspace? Dat is geen probleem. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Newmorn' Plan Do Check Act - PDCA cirkel

Blijf dicht bij jezelf met Microsoft Teams als ISMS

We krijgen regelmatig de vraag of het vanuit ISO, zoals ISO 9001 of ISO 27001, wel is toegestaan om een applicatie als Microsoft Teams te gebruiken als ISMS. Natuurlijk mag dat; zolang in dit systeem alle afspraken, documenten, processen en structuren worden vastgelegd, stelt ISO geen specifieke eisen aan het fabricaat.

En dan is het des te eenvoudiger om dit te doen in het systeem waar iedereen in jouw organisatie al in werkt. Voldoen aan een norm is nog nooit zo eenvoudig geweest. Maar simpelweg voldoen aan een norm is natuurlijk niet waar het om draait. Het hogere doel is kwaliteitsborging.

Met Microsoft Teams ondersteun je optimaal het door jouw organisatie opgestelde beleid. Door structuur aan te brengen in de dagelijkse gang van zaken, werk je met alle medewerkers stelselmatig samen aan groei en verbetering. Geheel volgens de PDCA (Plan, Do, Check, Act) cyclus.

Met Microsoft Teams als ISMS werkt iedereen in hetzelfde systeem en in dezelfde documenten. Geen duplicaten meer, maar professioneel document- en versiebeheer. Je hoeft documenten en afspraken niet meer via Outlook door te sturen, maar alles is centraal geborgd. 

Microsoft Teams Experts

Newmorn’ is van zichzelf al een organisatie die het gewend is om remote te werken. Als je een Newmorn’ consultant (ad interim) inschakelt, kunnen zij indien nodig op locatie met je team mee vergaderen. Maar remote is voor ons een tweede natuur, dus met hetzelfde gemak bellen we in met Teams en besparen we tijd, voorrijkosten en het milieu. Onze adviseurs zijn kundig met betrekking tot het gebruik van Microsoft Teams als ISMS, evenals alle voorkomende normeringen. Onze consultants hebben jarenlange ervaring met Microsoft SharePoint en Microsoft Teams. Het compleet inrichten van SharePoint en Teams als ISMS heeft voor hen daarom geen geheimen. 

Newmorn consultant Jodi van Duyne

Jordi van Duyne

Ga je liever direct in gesprek met een deskundige op het gebied van Microsoft Teams als ISMS? Neem dan gerust contact op met Jordi van Duyne, Consultant bij Newmorn’. 

Gratis Whitepaper

Implementeren ISO 27001:2022

Er is nogal wat veranderd aan de ISO 27001:2022. Wat zijn de consequenties als je nu bezig bent om je ISO 27001 certificering te behalen? Waar moet je rekening mee houden bij hercertificering? Waarom is de vernieuwde norm zo’n verbetering en wat bereik je ermee? Wil je antwoorden op deze vragen? Download dan ons gratis Whitepaper!

Newmorn' nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, inzichten en tips!