ISO 9001

ISO 9001

Met behulp van de ISO 9001 verbetert je jouw interne organisatie, trek je meer nieuwe klanten aan, verhoog je jouw omzet en stel je bestaande klanten tevreden. Newmorn’ kan jouw organisatie helpen met het implementeren en onderhouden van de controls, kan jou voor, tijdens & na jouw certificeringsaudit ondersteunen en biedt diverse tools om compliance te vereenvoudigen.
ISO 9001 logo

De ISO 9001​

Als gesproken wordt over goed kwaliteitsmanagement dan wordt al snel gesproken over de ISO 9001, dé norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Deze norm is wereldwijd bekend en erkend, waardoor het een maatstaf is voor transparantie en betrouwbaarheid in de markt.

Door het behalen van een ISO 9001 certificaat laat je zien dat jouw organisatie kwaliteitsmanagement zo heeft ingericht dat het met een betrouwbaar proces het product of de dienst kan leveren waar de klant om vraagt, dat het voldoet aan relevante wet- en regelgeving, dat het klanttevredenheid hoog heeft staan en dat jouw organisatie constant scherp is op risico’s, (verbeter)kansen en veranderingen.

Verkrijgen en onderhouden van jouw ISO 9001 certificaat

Om een ISO 9001-certificaat te krijgen moet de compliance van jouw organisatie aan de norm getoetst worden door een externe auditor. De auditor zal tijdens de certificeringsaudit beoordelen of jouw organisatie de juiste set van maatregelen, processen en procedures voor kwaliteit passend bij jouw organisatie hanteert.

Je behoudt het certificaat door jouw compliance jaarlijks te laten beoordelen door een externe auditor. Wanneer de externe auditor jouw compliance bevestigt, hercertificeer je voor de norm.

Hoe wij jou kunnen helpen

Newmorn’ kan je helpen met een gefaseerde implementatie en onderhoud van de ISO 9001 in eenvoudige stappen. Samen met jou zorgen we er voor dat je voldoet aan de eisen en dat je klaar bent voor de externe (her)certificeringsaudit. Hierbij kiezen we een aanpak die bij jouw organisatie past. Indien gewenst ondersteunen we je ook tijdens de externe audit zelf.

In ons managementsysteem ‘Compliance Center’ of zelfs vanuit jouw eigen vertrouwde Microsoft Teams omgeving kun je de norm inzichtelijk maken, laten leven en borgen. Hierbij staat het risicoprofiel van jouw producten, diensten en interne organisatie centraal die wordt opgesteld aan de hand van een context-, stakeholder- en risicoanalyse. Deze analyses worden uitgevoerd met behulp van tools in het managementsysteem. Ook beschikken we over een tool waarmee je eenvoudig en inzichtelijk interne audits uit kunt voeren.

Afhankelijkheden

ISO 27001: De ISO 9001 heeft dezelfde hoofdstructuur als de ISO 27001, wat een implementatie aanzienlijk vereenvoudigt wanneer een organisatie al compliant is met de ISO 27001.

Newmorn consultant Jodi van Duyne

Jordi van Duyne

Meer weten over ISO 9001? Neem dan gerust contact op met Jordi van Duyne, Consultant en Auditor bij Newmorn’.

Newmorn' nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, inzichten en tips!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.