Google Workspace als ISMS

Ontdek de kracht van Google Workspace als ISMS

Wist je dat je jouw eigen vertrouwde Google Workspace omgeving perfect ingezet kan worden als ISMS bij informatiebeveiliging? Met een geïntegreerde suite van krachtige tools zoals Gmail, Google Drive, Documenten en Meet stelt Google Workspace  jouw organisatie in staat om informatie veilig te beheren en real-time samen te werken en te communiceren, waar je ook bent. 

Een all-in-one ISMS oplossing

Werk veilig en efficiënt samen met Google Workspace; of dit nu thuis, op kantoor of aan de andere kant van de wereld is. Het cloudgebaseerde platform stelt jouw medewerkers in staat om documenten te bewerken, delen en synchroniseren in real-time. Ook is het mogelijk om gevoelige informatie eenvoudig te labelen en classificeren. Deze standaard functionaliteiten zijn perfect als het aankomt op het gebruik als Information Security Management System, ofwel ISMS. Zo kunnen we op een snelle en effectieve wijze een volledig managementsysteem opzetten.

De gebruikersvriendelijke en intuïtieve interface maakt een snelle acceptatie mogelijk. Automatische updates en regelmatig onderhoud door Google zorgen ervoor dat jouw beveiligingsmaatregelen altijd up-to-date zijn.

Google Workspace is meer dan een platform; het is een geïntegreerde oplossing voor een veilige, flexibele, en samenwerkingsgerichte werkomgeving. Bouw op de betrouwbaarheid van Google om de informatiebeveiliging van jouw organisatie te versterken.

Google Workspace ISMS

Andere software

Maakt jouw organisatie geen gebruik van Google Workspace, maar van andere software zoals Microsoft Teams? Dat is geen probleem. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Newmorn' Plan Do Check Act - PDCA cirkel

Zorgeloze informatiebeveiliging met Google Workspace als ISMS

Wist je dat Google Workspace voldoet aan verschillende ISO-normen voor informatiebeveiliging? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ISO 27001 en de ISO 27701. Door gebruik te maken van Google Workspace als ISMS kunnen organisaties dus niet alleen profiteren van geavanceerde samenwerkingstools, maar ook van een hoog niveau van informatiebeveiliging dat voldoet aan erkende industriestandaarden. Het platform biedt daarmee een solide basis voor effectieve en veilige beheersing van je informatieomgeving.

Simpelweg voldoen aan een norm is natuurlijk niet waar het om draait. Het hogere doel is kwaliteitsborging. Natuurlijk is het naast een veilig systeem ook van belang dat je medewerkers hier op een goede manier mee om gaan en gestructureerd te werk gaan. Structureer jouw dagelijkse activiteiten volgens de PDCA (Plan, Do, Check, Act) cyclus en werk stelselmatig samen aan groei en verbetering.

Met Google Workspace ondersteun je optimaal het door jouw organisatie opgestelde beleid. Werk efficiënt samen in een uniform systeem met gedeelde documenten, waardoor overbodige duplicaten verleden tijd zijn. Zeg vaarwel tegen het handmatig doorsturen van documenten en afspraken via Gmail, en werk centraal, gestructureerd en veilig.

Google Workspace Experts

Newmorn’ is van nature een organisatie die gewend is aan werken op afstand. Als je een consultant (ad-interim) van Newmorn’ inschakelt, kunnen zij, indien nodig, op locatie met je team vergaderen. Maar werken op afstand zit in ons DNA, dus net zo gemakkelijk maken we gebruik van Google Workspace en besparen we tijd, reiskosten en verminderen we onze ecologische impact. Onze adviseurs zijn zeer bedreven in het gebruik van Google Workspace als ISMS, evenals alle relevante normen. Ze kennen alle ins en outs van Google Workspace waardoor het configureren van Google Workspace als ISMS voor hen geen geheimen heeft.

Newmorn consultant Jodi van Duyne

Jordi van Duyne

Ga je liever direct in gesprek met een deskundige op het gebied van Google Workspace als ISMS? Neem dan gerust contact op met Jordi van Duyne, Consultant bij Newmorn’. 

Gratis Whitepaper

Implementeren ISO 27001:2022

Er is nogal wat veranderd aan de ISO 27001:2022. Wat zijn de consequenties als je nu bezig bent om je ISO 27001 certificering te behalen? Waar moet je rekening mee houden bij hercertificering? Waarom is de vernieuwde norm zo’n verbetering en wat bereik je ermee? Wil je antwoorden op deze vragen? Download dan ons gratis Whitepaper!

Newmorn' nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, inzichten en tips!